4.5/5

Hoe lang gaat een PVC-vloer mee?

Je nieuwe vloer…Daar wil je natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Hij is echt prachtig en matcht zo lekker met de rest van je inrichting. Kortom; je bent blij dat je voor een PVC-vloer hebt gekozen. Maar wat is de levensduur van een PVC-vloer eigenlijk?

Het is geen geheim dat PVC-vloeren enorm populair zijn. De opmars van de PVC-vloer startte ergens begin van deze eeuw. En de afgelopen jaren heeft deze kunststof vloer zich alleen maar verder ontwikkeld. Door de realistische hout- of betonlook steelt de PVC-vloer de harten van menig vloerenzoeker. En dan is het ook nog eens een vloer met ontzettend veel voordelen! Zo geniet je van de looks van een houten vloer, maar dan zonder al het onderhoud. Van een houten vloer is dan weer bekend dat ze jaren meegaan, maar ook de levensduur van een kwalitatief goede PVC-vloer is niet mis. Doorgaans gaat een PVC-vloer zo’n 30 jaar mee.

Levensduur PVC-vloer

De investering in een nieuwe vloer is vaak fors. Nu is een PVC-vloer een stuk goedkoper dan een echte houten vloer, maar vaak aanzienlijk duurder dan bijvoorbeeld een laminaat vloer. En voor een kwalitatief goede PVC-vloer, van een gerenommeerd merk betaal je meer dan voor een PVC-vloer bij een willekeurige bouwmarkt. Naast kwaliteit zijn er nog een aantal aspecten van invloed op de levensduur PVC-vloer. Bijvoorbeeld de gebruiksintensiteit en de manier waarop er met de vloer wordt omgegaan.

Gebruiksintensiteit PVC vloer

Hoe intensiever iets wordt gebruikt, hoe sneller het slijt. Dat geldt ook voor de levensduur van jouw PVC-vloer. Een PVC-vloer die veel wordt belopen, bijvoorbeeld in de keuken of woonkamer, slijt sneller dan een PVC-vloer die minder intensief wordt gebruikt. De vloer in een slaapkamer of thuiskantoor zal doorgaans minder te verduren krijgen. De toplaag van de PVC-vloer speelt natuurlijk dan ook een rol bij de levensduur. Hoe dikker de slijtlaag, hoe langer de vloer meegaat. Het is dan ook raadzaam om een vloer te kiezen met een toplaag die past bij de ruimte waar de vloer gelegd wordt.

Omgang met de PVC-vloer

De levensduur van je PVC-vloer is ook afhankelijk van hoe je omgaat met je vloer. Of anders gezegd; hoe zuinig je bent op je vloer. Zijn schoenen op je vloer ten strengste verboden en mag je vloer alleen met sokken betreden worden? Stofzuig je iedere dag en sleep je niet klakkeloos met zware objecten over de vloer? Grote kans dat je vloer dan langer meegaat dan wanneer je hier minder om geeft.

Levensduur PVC-vloer verlengen

Als je goed zorgt voor je PVC-vloer, heb je er het langst plezier van. Met een deurmat op de vloer voorkom je dat vocht en vuil mee naar binnen wordt gelopen. Scherpe steentjes of misschien wel glas blijven op de mat achter. Let er bij een PVC-vloer dat je een mat zonder schadelijke weekmakers (ftalaten) koopt. Anders heb je kans dat er door de rug van de mat blijvende verkleuringen op je PVC-vloer ontstaan. Daarnaast is regelmatig stofzuigen en dweilen natuurlijk goed voor de levensduur van je vloer. Gebruik als je dweilt wel een reinigingsmiddel dat geschikt is voor PVC.

Advies bij de aanschaf van een PVC-vloer

Laat je bij de aanschaf van een nieuwe PVC-vloer goed adviseren. Een adviseur kan je precies vertellen welke vloer het beste aansluit bij jouw behoeften en ook wat je beter niet kunt doen. Want komt je PVC-vloer in de keuken te liggen, heb je kinderen en twee labradors als huisdier? Of woon je met je partner in een studio-appartement en komt het PVC in de slaapkamer te liggen? In beide situaties adviseren we je een PVC-vloer met andere kenmerken. Lees ook onze blog ‘PVC of laminaat, de verschillen op een rij’

of PVC of laminaat bij vloerverwarming.

pvc vloer

Over Floorsee

Welkom in onze Floorsee woonwinkel in Zwolle. Wij leggen jouw perfecte vloer en laten jouw ramen ‘shinen’ met onze raamdecoratie. Wat je woonsituatie, interieur en budget ook is, bij ons kun je rekenen op: topkwaliteit producten, veel en ruime keuze, deskundig en eerlijk advies, een geolied proces en vakkundige stoffeerders. Wij zorgen dat alles super geregeld is, van oriëntatie tot en met leggen of ophangen. Stap gewoon eens binnen in onze winkel en ervaar het zelf.