4.5/5

PVC vloer keuken – voor sfeer en gemak

Het fijne van een PVC-vloer? Dat het maar weinig onderhoud nodig heeft natuurlijk! Maar ook dat het een vloer is die je bijna overal in huis kunt leggen. PVC-vloeren vinden we daarom ook veel in de keuken en woonkamer, en ook in slaapkamers en kantoren. In dit blog staat de PVC-vloer in de (nieuwe) keuken centraal, want daar zijn best veel vragen over blijkt…Want plaats je de PVC-vloer of keuken eerst als je aan het (ver)bouwen bent?

Kies voor een PVC-vloer in de keuken… 

…En geniet van een vloer die niet schrikt van een beetje kruimels, gemorste melk en ander geknoei. Want in een keuken wordt volop geleefd en er gebeuren nogal eens wat ongelukjes. Een PVC-vloer is bestand tegen deze klein oeps-momentjes, en vaak geldt; doekje erover en de vloer is weer schoon. Bovendien geeft een PVC-vloer in de keuken veel sfeer. Je kunt kiezen voor rechte planken, visgraat motief of de Hongaarse punt in houtlook, of gaan voor een betonlook PVC-vloer. En ook kun je kiezen voor brede, of extra brede planken.  

 Als je een nieuwbouwhuis hebt gekocht of heel grondig aan het verbouwen bent en je een nieuwe keuken laat plaatsen én een nieuwe vloer, dan kan zomaar ineens de vraag ‘Plaats ik nou de PVC-vloer of keuken eerst?’, bij je opkomen. Het antwoord daarop is simpel… 

PVC-vloer onder keuken doorleggen? Ja of nee?

Deze vraag kan best prangend zijn en is afhankelijk van de vloersoort. Een PVC-vloer die verlijmd wordt kun je zonder problemen onder de keuken laten doorlopen. Dat is mooi als je bijvoorbeeld een vrijstaand fornuis hebt. Bij click-PVC adviseren we altijd om eerst de keuken te plaatsen en dan pas de vloer, omdat dit een zwevende vloer is. Daarnaast is PVC-vloer onder de keuken doorleggen zonde, omdat de vloer niet zichtbaar is en je hiermee als het ware vierkante meters van je gekochte vloer verspilt.

Kies je ervoor om de PVC vloer niet onder de keuken door te leggen, houd er dan rekening mee dat de vloer niet wordt afgekit aan de keuken. Mocht je later je koelkast of vaatwasser willen vervangen, hoef je niet je vloer kapot te maken.     

 Voordelen PVC-vloer keuken:

  • Een PVC-vloer kan uitstekend in combinatie met vloerverwarming; 
  • Een PVC-vloer is onderhoudsvrij; 
  • De vloer gaat lang mee; 
  • Een vloer van PVC is geluiddempend; 

Nadelen PVC-vloer keuken:

  • De vloer kan beschadigd raken door scherpe en hete voorwerpen; 
  • Een PVC-vloer is duurder dan laminaat of vinyl; 
  • De ondergrond bij een verlijmde PVC-vloer moet perfect egaal zijn; 
  • PVC-vloeren en rubber gaan niet goed samen. Zo kan een deurmat met schadelijke weekmakers je PVC-vloer doen verkleuren.  

Tip: lees ook onze blog: ‘PVC of Laminaat‘ of PVC of laminaat bij vloerverwarming

PVC-vloer in de keuken in verschillende uitvoeringen

Houd je van een PVC-vloer met een klassieke uitstraling in je keuken, dan zul je waarschijnlijk kiezen voor een PVC-vloer met houtlook of een PVC visgraat vloer. Ben je meer van de stoere en robuuste vloeren, omdat die het beste passen bij je moderne keuken, dan is de kans groot dat je kiest voor een PVC-vloer betonlook in een mooie tint grijs. De mogelijkheden die je met een PVC-vloer hebt, zijn heel divers. Misschien vind je het wel een prettig idee als je PVC-vloer in de keuken extra goed bestand is tegen vocht, dan kun je kiezen voor extra waterbestendig PVC van het merk Quickstep.   

PVC-vloer keuken onderhouden

Een PVC-vloer heeft maar weinig onderhoud nodig. Mooi meegenomen toch?! Kruimels, zand, stof en ander losliggend vuil verwijder je met een stofzuiger. Vlekken en kringen verwijder je met een sopje en dweil. Denk er wel om dat je niet zomaar elk reinigingsmiddel gebruikt voor je PVC-vloer. Het lijkt misschien aantrekkelijk om de vloer eens in de zoveel tijd te reinigen met bijvoorbeeld chloor, maar we raden je aan dat absoluut niet te doen. Hierdoor kan je vloer namelijk lelijk verkleuren. Gebruik liever een mild reinigingsmiddel, groene zeep, of speciaal reinigingsmiddel voor PVC-vloeren. Zo weet je zeker dat je de vloer op een juiste manier onderhoudt.   

Laat je adviseren over de juiste vloer in je keuken

De keuze in PVC-vloeren is enorm. Laat je daarom vooral in de winkel adviseren over de juiste vloer voor in jouw keuken. Dus op zoek naar PVC-vloeren Zwolle? We helpen je graag! Misschien heb je de mogelijkheid om bijvoorbeeld een staaltje van je aanrechtblad en keukenkastje mee te nemen. Dan kunnen we de kleur van je toekomstige keukenvloer goed afstemmen op de kleur van je keuken. Ook kunnen we je dan vertellen of je het beste de PVC-vloer of keuken eerst moet plaatsen.  

pvc vloer keuken

Over Floorsee

Welkom in onze Floorsee woonwinkel in Zwolle. Wij leggen jouw perfecte vloer en laten jouw ramen ‘shinen’ met onze raamdecoratie. Wat je woonsituatie, interieur en budget ook is, bij ons kun je rekenen op: topkwaliteit producten, veel en ruime keuze, deskundig en eerlijk advies, een geolied proces en vakkundige stoffeerders. Wij zorgen dat alles super geregeld is, van oriëntatie tot en met leggen of ophangen. Stap gewoon eens binnen in onze winkel en ervaar het zelf.