4.5/5

Zo houd jij je pvc-vloer lang mooi

Het pareltje van jouw huis, is toch wel je pvc-vloer. Met zorg uitgezocht en prachtig gelegd. Elke keer als jij je pvc-vloer ziet word je blij. Nu is het belangrijk om je pvc-vloer mooi te houden. We vertellen je graag hoe je dat doet.

Pvc-vloeren zijn populair. Omdat ze de sfeer geven van een echte houten vloer, of die stoere betonlook hebben. Maar ook omdat ze niet veel onderhoud nodig hebben. Toch is het natuurlijk wel belangrijk om goed voor je pvc-vloer te zorgen, zodat ze er over een paar jaar ook nog mooi uitziet.

Kies een goede deurmat

Kleine steentjes, stukjes glas of anders straatvuil onder schoenen kunnen de vloer beschadigen. En natte, vieze schoenafdrukken heb je liever ook niet. Een goede deurmat voorkomt dit grotendeels. Zo hoef je niet nóg een keer de vloer te stofzuigen of dweilen en de levensduur van je vloer wordt verlegd. Gebruik bij een pvc-vloer wel altijd een deurmat met een weekmakerbestendige rug. Een deurmat met een ‘gewone’ rubberen rug kan blijvende verkleuringen geven op de pvc-vloer. Zonde natuurlijk!

Plaats beschermdopjes onder meubels

Een pvc-vloer is voorzien van een toplaag. Deze kan beschadigd raken door schuivend meubilair. Denk bijvoorbeeld aan schuivende eetkamerstoelen. Als daar zand onder komt of een stukje glas, dan kan dat krassen geven. Met goede beschermdopjes voorkom je dit. De beschermdopjes zijn doorgaans heel eenvoudig te bevestigen onder de meubels.

Zonwering en/of raamdecoratie

Door de ultraviolette straling in zonlicht kan je pvc-vloer verkleuren.  Hoe je dit voorkomt? Door zonwering of raamdecoratie in te zetten als dat nodig is. Hiermee bescherm je je vloer en houd je de warmte buiten. Win-win dus!

Maak regelmatig schoon

Je onderhoudt je pvc-vloer door ‘m regelmatig goed te stofzuigen met een mondstuk geschikt voor een pvc-vloer. Stof, zand en haren kun je ook verwijderen met een stofwisser. We raden je daarnaast aan om je vloer één keer per week grondig te dweilen. Gebruik hiervoor lauwwarm water en een reinigingsmiddel dat speciaal geschikt is voor pvc-vloeren, James bijvoorbeeld. Bij ons verkrijgbaar ;-).

Met deze tips blijft jouw pvc-vloer er altijd prachtig uitzien! Heb je vragen over het onderhoud van je pvc-vloer? Of een andere vloer? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag.

Over Floorsee

Welkom in onze Floorsee woonwinkel in Zwolle. Wij leggen jouw perfecte vloer en laten jouw ramen ‘shinen’ met onze raamdecoratie. Wat je woonsituatie, interieur en budget ook is, bij ons kun je rekenen op: topkwaliteit producten, veel en ruime keuze, deskundig en eerlijk advies, een geolied proces en vakkundige stoffeerders. Wij zorgen dat alles super geregeld is, van oriëntatie tot en met leggen of ophangen. Stap gewoon eens binnen in onze winkel en ervaar het zelf.